Nyheder

Online undervisning til børn på hospitalet.

e-læring hjælper syge børn

Tyske børn der misser skolen pga. af hospitalsindlæggelse vil indenfor den nærmeste fremtid, blive tilbudt online e-læring ”live” vha. af såkaldte learning management systemer (LMS) og virtuelle klasseværelser, hvor læren tilbyder undervisning over Internettet.

Det tyske undervisningsministeriet sender allerede i dag lærer ud på de fleste hospitaler for at sikre, at børn som er væk fra skolen gennem længere tid, ikke kommer for langt bagud med deres uddannelse. Inden længe vil en nonprofit organisation tilbyde det seneste indenfor kommerciel uddannelsesteknik direkte til de tyske børnehospitalssenge.

Projektet er blevet døbt ”e-learning for children in hospital” og starter som forsøg i Hamburg i denne uge. Projektet er sponsoreret af firmaet ”e2e”, der udvikler og drifter e-learning projekter for store tyske virksomheder.

Projektet er baseret på en eksisterende Internet platform kaldet ”Networked world for children”, som tilbyder chat rooms og spil til børn på hospitalet. Dette projekt er allerede installeret på mere end 20 hospitaler rundt om i Tyskland.

Lederen af projektet Wolfgang Wannof siger: ”denne nye form for læring vil på intet tidspunkt erstatte den fysiske lærer, som i dag kommer ud på hospitalet, men skal snare ses som et ekstra tilbud og en ny og anderledes måde at modtage undervisning på, når man er væk fra skolen”.

Der har indtil nu kun været tilknyttet et par faste lærer til projektet, som har haft til opgave at identificerer problemområder og udarbejder løsningsforslag til planlægning af læringsforløbet herunder integration i forbindelse med den selve hospitalsbehandlingen osv.

Fremover vil læren støtte de enkelte lektioner som en såkaldt facilitator, der har til opgave, at stimulerer undervisningen og sikre at børnene tager aktivt del i kommunikationen, der foregår via computeren. Der vil i første omgang være tale om synkron undervisning (envejs), hvor eleverne ikke kan tale med læren, da de tekniske problemer på dette område endnu ikke er løst.

Projektet forventes at være i gang allerede før julen 2002

Kilde: Reutes Health november 2002