Nyheder

Ekstrakt fra Kyskhedstræ

Årsagen til præmenstruelt syndrom kendes ikke...

Præmenstruelt syndrom er karakteriseret ved et kompleks af psykologiske og kropslige forandringer, som fx irritabilitet, aggression, spænding, angst, depression, væskeophobning i kroppen, brystspænding, hovedpine, følelse af oppustethed og vægtøgning. Kvinder rammes uafhængig af social status, race eller kulturel baggrund.

Årsagen til præmenstruelt syndrom er stadig ikke klarlagt, men det menes at både hormonelle ændringer, nervebane-signalstoffer (neurotransmittere), prostaglandiner, kost, medicin og livsstil er medvirkende ved udvikling af syndromet. Men med så mange mulige faktorer er en behandling rettet mod de grundlæggende årsager meget svær.

Nu viser en ny undersøgelse, offentliggjort i British Medical Journal , at tørret frugt, Vitex Agnus Castus, fra kyskhedstræet har dokumenteret effekt mod præmenstruelt syndrom. I undersøgelsen blev plantemedicinen vurderet op mod placebo (”snydemedicin”), og den viste, at mere end 50% af kvinderne fik forbedret deres symptomer. Resultatet bygger både på kvindernes egne vurderinger og lægernes vurdering