Nyheder

Kvindekondom automater i Frankrig.

 Kondomer er en del af den politiske valgkamp...

 Den franske præsident Jacques Chirac´s talskvinde Roselyne Bachelot markerede kvindernes internationale kampdag i fredags ved at opsætte den første franske automat med kvindekondomer.

 Handlingen var en del af en større planlagt kampagne for at fremme feminisme forud for præsidentvalget i maj måned. Det var flere kritiske røster fra mange af de kvinder, der deltog i kampagnen. Kvinderne protesterede over, at prisen på de nye kvindekondomer, var tre gange så høj, som for de mandlige kondomer. Et kvindekondom koster 1,76 Euro i den nye automat.

 Roselyne Bachelot afslørede den nye kondomautomat, som er blå til mænd og lilla til kvinder, på en central Metrostation i centrum af Paris. I første omgang vil de nye automater blive opsat på hver 5. Metrostation i Frankrigs hovedstad.

 Kvindekondomet er en poselignende dims, som kvinden skal sætte op i skeden før samleje. Kvindekondomet har været på markedet i en del lande gennem flere år, men er blevet kritiseret fra flere sider fordi, plastikmaterialet ofte går i stykker samtidig med, at det nedsætter følelsen for begge parter. Kondomet er ikke særlig populært.

 Roselyne Bachelot, der flere gange blevet skældt ud i konservative kredse for at støtte bøsseægteskaber, afviste et andet tabu omkring kvindekondomet, nemlig at det skulle virke støjende.

 AIDS oplysningensgruppen Act Up offentliggjorde i fredags en pressemeddelelse, hvor de kritiserede den konservative præsident Jacques Chirac for at udnytte den kvindelige vagina til at føre valgkamp!

 Præsidentem og hans modkandidat premierminister Lionel Jospin brugte begge kvindernes internationale kampdag forud for valget den 5. maj til at markere sig overfor de kvindelige vælgere i Frankrig.

 Kilde: Reuters, 8. marts 2002