Nyheder

Piercing kan give infektioner.

"Tyre-pistol" under mistanke

Piercing i den øverste del af øret kan medfører alvorlige infektioner med risiko for kraftig deformation af øret.

Nye amerikanske undersøgelser viser, at stadig flere unge får forskellige former for komplikationer pga. af piercing. Komplikationer er på ingen måde livstruende, men kan være ganske alvorlige.

I flere tilfælde fik patienterne alvorlige deformationer på ørerne som følge af kraftige infektioner. Lægerne har ofte måttet foretage akutte kirurgiske indgreb for at dræne øret for infektioner efterfulgt af langstrakt medicinsk behandling med kraftig antibiotika.

Lægerne har undersøgt forskellige piercingklinikker for at prøve at lokalisere årsagen til ,at nogle personer udvikler infektioner i forbindelse med at smykkerne sættes på plads?

En af disse undersøgelser antyder, at en speciel bakteriekultur udvikles omkring såret i tilfælde hvor der anvendes en såkaldt ”tyre-pistol”. I disse tilfælde udvikles ofte kraftig pus omkring såret i flere uger efter at piercingen er foretaget.

I USA er de såkaldte ”tyre-pistoler” der indsætter smykket i en hurtig bevægelse forbudt pga. af den traumatiske påvirkningen af øret, som denne form for værktøj medfører.