Nyheder

Spring ikke morgenmaden over.

Det kan ikke betale sig at skippe morgenmaden i kampen mod de overflødige kilo...

For mange betyder vejen til en lavere vægt, at man skipper morgenmaden. En ny undersøgelse viser imidlertid, at de mennesker der har størst succes i kampen mod de overflødige kilo, spiser morgenmad hver dag.

Lederen af undersøgelsen professor James O. Hill, der leder centeret for klinisk ernæring på Colorado universitet i USA siger ”det er mit gæt, at morgenmaden hjælper til at sprede den daglige sult og samtidig regulerer den daglige fødemængde”.

James Hill fortsætter med at sige ”starter man dagen med et godt og sundt morgenmåltid, oplever man ikke denne ”brændende” sult i løbet af dagen, der som bekendt forårsager umådeholden spisning”.

Undersøgelsen omfatter mere end 3.000 personer, hvoraf størsteparten er kvinder som deltog i det nationale vægtprogram kaldet National Weight Control Registry.

Det foregår en løbende undersøgelse af voksne personer i USA, der har tabt mere end 15 kg og bevarer dette vægttab i mere end et år. Gennemsnits personerne i den nye undersøgelse har typisk tabt omkring 35 kg.

Resultaterne af undersøgelsen viste at 2.313 personer (78%) indtog et sundt morgenmåltid 7 dage om ugen, mens 151 personer (5%) spiste morgenmad 6 dage om ugen. 136 personer spiste morgenmad 5 dage om ugen mens kun 114 personer (4%) svarede, at de aldrig spiste morgenmad.

Undersøgelsen blev offentliggjort på en stor ernæringskonference sidste søndag og blev organiseret af det amerikanske institut for klinisk ernæring i samarbejde med flere andre lægegrupper.

Forskerne indsamlede ikke detaljerede oplysninger om hver enkelt deltagers sammensætning af deres morgenmad, der generelt var mager kost med et højt kalorieindhold.

Det amerikanske sundhedsministerium anbefaler mager morgenmad med et højt indhold af kulhydrater som f.eks. gryn, frugt og grønsager og et fedtindhold på maksimalt 30%.

James Hill understreger, at alt for mange mennesker undlader morgenmåltidet i kampen mod de overflødige kilo. Den nye undersøgelse viser, at de mennesker der spiser et sundt morgenmåltid også taber sig.

Kilde: American Society for Clinical Nutriation marts 02