Nyheder

Dårlig hygiejne på tyske hospitaler.

Bakterierne florerer på tyske hospitaler

Mellem 20.000 og 40.000 patienter dør hvert år på tyske hospitaler på grund af dårlig hygiejne ifølge højt stående embedsmænd i det tyske ”German Society of Hospital Hegiene (DGKH)”.

Professor Klaus-Dieter Zastow, medlem af DGKH bestyrelse, var en af hovedtalerne på en stor pressekonference torsdag i sidste uge på den årlige DGKH kongres. Zastow indledte sin tale med at sige, at der årligt opstår mellem 525.000 og 800.000 bakterieinfektioner hos patienter på tyske hospitaler, der rammes af en bakterieinfektion i forbindelse med deres indlæggelse på tyske hospitaler.

Zastow siger til Reuters, at han vurderer, at mellem 30% - 50% af disse infektioner helt kunne undgås, hvis blot de nuværende regler for hygiejne på de tyske hospitaler, blev fuldt til punkt og prikke.

Zastow siger ”På mange hospitaler bliver hygiejne regulativer simpelthen ikke taget alvorligt. Mange ansatte føler, at disse regulativer er unødvendige, så længe bakterierne ikke kan ses med det blotte øje”.

Eksempler på dårlig hygiejne er læger og andre personalegrupper, der ikke vasker hænder, når dette er påkrævet eller ikke bærer ansigtsmasker, når reglerne forskriver dette! Der er også mange eksempler på, at patienters hud ikke desinficeres tilstrækkeligt før indsprøjtninger, blodprøver og operationer.

”Nøglen til dette alvorlige problem er først og fremmest kommunikation mellem hospitalspersonalet, således at alle er bekendt med reglerne og følger disse regler” fortsætter Zastow.

Sygdom forårsaget på grund af dårlig hospitalshygiejne medfører antibiotiske behandlinger, længere hospitalsophold for patienterne og vurderes til at koste de tyske skatteydere op mod 2 mia. EURO om året.

Zastow sluttede med at sige ”Sammenlignet med andre EU-lande halter Tyskland bagefter de skandinaviske lande og Holland, mens tyskerne har en bedre hospitalshygiejne end f.eks. franske og engelske hospitaler”.

Kilde: Reuters april 2002