Rødvin ER godt for hjertet.
Rødvins indhold af polyfenoler hæmmer kroppens produktion af et bestemt protein.
Man har igennem længere tid både læst og hørt, at rødvin er godt for hjerte og kredsløb, og nu har britiske forskere fundet endnu en grund til at hæve glasset og nyde mørke druer. En ny undersøgelse viser, at rødvins indhold af polyfenoler hæmmer kroppens produktion af et bestemt protein, som får blodkar til at trække sammen samt mindsker tilførslen af blod til hjertet. Proteinet hedder endothelin-1 og menes at spille en afgørende rolle for udviklingen af hjertesygdomme.
De britiske forskeres observation bekræfter tidligere forskning, som viser, at rødvin i moderate mængder er godt for hjertet. Dog har hidtidige undersøgelser koncentreret sig omkring polyfenolernes antioxidant-virkning (deres evne til at bekæmpe sygdomsfremkaldende frie radikaler i organismen), hvorimod den nye undersøgelse ser på en helt ny sammenhæng, nemlig hæmningen af et specifikt protein.
Desværre for dem, der foretrækker hvidvin, er det altså kun rødvinen, som yder den beskyttende virkning. Hvidvin fremstilles uden drueskal, hvorimod rødvin laves med både druens saft og ydre skal. Skallen giver rødvinen sin farve men er samtidigt den rigeste kilde til naturlige polyfenoler. Forskerne understreger, at man skal drikke vin med måde, men et par glas rødvin dagligt er en yderst fornuftig indsats for at opnå et sundere hjerte og kredsløb.