Nyheder

Medicinsk brug af hash i USA

USA’s højesteret skal afgøre, om det i fremtiden skal være lovligt at bruge hash eller marijuanna i medicinsk øjemed.

USA’s højesteret skal afgøre, om det i fremtiden skal være lovligt at bruge hash eller marijuanna i medicinsk øjemed. Staten Californien tillod i 1996 brugen af marijuanna til behandling og lindring af kvalme og smerter samt stimulering af appetitten hos svært syge kræft- og aidspatienter. Men denne tilladelse omgjorde den amerikanske regering, idet den vurderede, at tilladelsen var i strid med USA's nationale lov, der siger, at distribution og brug af mariujanna og andre lignende stoffer er ulovligt.

Det var læger fra det medicinske fakultet ved University of California, der i en videnskabelig artikel beskrev den positive effekt af marijuannas lindrende effekt på kvalme og smerter samt stimulering af appetitten. En øget appetit er vigtig for svært syge mennesker, der kan have svært ved at spise, og dermed mangle vigtige næringsstoffer til brug for at bekæmpe sygdommen og bygge kroppen op. Selvom der findes andre lægemidler, der kan tilbydes denne gruppe af patienter, så oplever nogle patienter, at disse lægemidler ikke virker optimalt nok. Det er denne gruppe af patienter, som lægerne mener, kan have gavn af marijuanna.

University of California åbnede i august i år et center til undersøgelse af medicinsk brug af cannabis. Centeret fik 3 millioner dollars af den californiske stat til i det første år at koordinere og støtte den videnskabelige undersøgelse af, hvordan cannabis virker ved behandling af visse sygdomme.

Den amerikanske lægeforening har anbefalet, at der blev foretaget flere undersøgelser for at afgøre, hvorledes patienterne kan få fordelene af marijuanna uden at inhalere det og dermed risikere udvikling af kræft og beskadigelsen af lungerne.

Kilde: American Medical News