Nyheder

Alkohol nedsætter studieevnen

Alkohol medfører forhøjet frafald…

Studerende på de videregående uddannelser i Frankrig, der har et højere alkoholforbrug end gennemsnittet, kan meget vel være i stor risiko for at falde fra studierne, viser en ny belgisk undersøgelse.

Forskerne fandt frem til, at første års studerende der har et egentligt alkoholproblem meget sjældent, når videre til andet år af deres studier. Mere end 62% af disse elever klarede ikke stopprøverne for at komme videre til andet år af deres uddannelse.

Undersøgelsen omfattede 3.600 første års studerende, hvoraf 4% faldt ind under kategorien ”alkoholiker” og 11% under kategorien ”alkohol misbrug”.

Alkohol afhængighed er kendetegnet ved manglende evne til at begrænse og styrer sine drikkevaner, mens alkohol misbrug ikke omfatter fysisk afhængighed, men er kendetegnet ved, at man drikker, når man har personlige problemer, som man ikke kan overskue

Studerende der er egentlige alkoholikere, er mere end 24 gange så udsat for, ikke at gennemfører deres uddannelse sammenlignet med studerende uden alkoholproblemer.

Forskerne understreger, at der er mange forskellige årsager til, at en studerende falder fra sit studie i de første år inklusive tidligere akademisk baggrund, mentalt helbred og forældrenes uddannelsesniveau.

Der er dog noget der tyder på, at personer der har et eller flere af disse karakteristika til fælles, er mere udsat for at udvikle alkohol afhængighed eller alkohol misbrug.

Kilde: Journal of Adolescent Health 2002; 31:223-225