Nyheder

Zoneterapi hjælper mod kolik.

En videnskabelig undersøgelse gennemført af danske zoneterapeuter, viser at zoneterapi har effekt på spædbarnskolik.

Tidsskriftet Ugeskrift for Læger bragte den 2. juli 2001 en artikel under overskriften ”Spædbørn med skrigetur”, hvoraf det fremgår, at zoneterapi er væsentlig bedre en blot at observere barnet.

Undersøgelsen er den første videnskabelige undersøgelse af sin art, udført af nordjyske zoneterapeuter og børnelæger, der offentliggøres i Ugeskrift for Læger, oplyser Forende Danske Zoneterapeuter, FDZ.

Godt nyt til desperate småbørnsforældre. Søvnløse nætter med et storskrigende kolikramt spædbarn i armene er en udmarvende oplevelse, som mange forældre kan nikke genkendende til. Nu er der måske en lindring, der i bedste fald helt kan fjerne koliksmerter hos spædbørn.

63 børn med uforklarlige skrigeture i mere end 1½ time pr. døgn er blevet henvist til speciallæge i børnesygdomme, Olav Bennedbæk, i Ålborg. 33 af disse børn blev helt eller delvis raske ved lægens hjælp.

Tilbage var 30 ”uhelbredelige” børn, som blev inddelt i tre grupper. De to grupper fik zoneterapi – den ene gruppe blev behandlet med traditionelle zoneterapeutiske ”kolikpunkter”, karakteriseret som målrettet zoneterapi. Den anden gruppe blev behandlet på ”ikke-målrettede punkter”. Den tredje gruppe modtog ingen behandling, men blev blot observeret hos lægen.

Konklusionen ved undersøgelsen var klar ”Antallet af skrigetimer i de to zoneterapi-grupper blev væsentligt reduceret, mens observationsgruppens skrigemønster stort set var uændret” fremgår det af undersøgelsen.

Overlæge i Sundhedsstyrelsen, Michael von Magnus, skriver i sit forord til rapporten ”Zoneterapiens effekt på skrigeture hos spædbørn 2001” blandt andet ”Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling har anbefalet gennemførelsen af undersøgelsen og finder, at rapporten er endnu et skridt på vejen med henblik på at vurdere zoneterapiens muligheder i behandlingen af forskellige sygdomstilstande”.

Læs mere om zoneterapi i næste nummer af sundheds- og lægemagasinet Liv&Krop Nr. 3, der udkommer den 13. august 2001.

Kilde: Forenede Danske Zoneterapeuter, 5. juli 2001