Alt om hjerte-kar-sygdomme.
Blodprop som følge af åreforkalkning har været den hyppigste dødsårsag i Vesten efter 2. Verdenskrig.
Vi spiser godt i Danmark. Måske lidt for godt. Mange Danskere får åreforkalkning af den fede danske husmandskost.
Åreforkalkning skyldes, at fedt i form af kolesterol aflejres i væggen af pulsårerne.
De senere år har der været meget fokus på den sunde mad, men mange mennesker spiser stadig alt for meget fedt. Det er det fedt, der overstiger anbefalingerne, der medfører uheldige bivirkninger som overvægt og hjerte-kar-sygdomme.
Du kan læse mere hjete-kar-sygdomme i det seneste nummer af sundheds & lægemagasinet Liv&Krop nr. 5, hvor overlæge Jan Kyst Madsen, fra Rigshospitalets hjerteafdeling bl.a. fortæller om de teknologiske landvindinger på dette område.
Du kan også bestille bladet på adressen www.livogkrop.dk