Nyheder

Valg af motionsform

Hvilken motionsform der kan anbefales til dem, der har passeret de 60, afhænger i høj grad af den enkeltes idrætsbaggrund.

Har man gennem mange år været engageret i en specifik sportsgren, vil det være naturligt at fortsætte med den samme eller en lignende motionsform, eventuelt i et andet og mindre krævende regi end tidligere.

Har man ikke tidligere dyrket motion og dermed hører til gruppen af idrætsuvante ældre, kan man have glæde af Dansk Arbejder Idrætsforbunds (DAI) nye motionstilbud til ældre, hvor forskellige idrætsformer som bl.a. boldspil, gymnastik, styrketræning og svømning blandes sammen. På den måde tilgodeses alle de nævnte grundpiller for et højt fysisk funktionsniveau samtidig med at kroppen udfordres i uvante situationer. Iøvrigt har diverse aftenskoler og fitnesscentre skræddersyede tilbud til ældre.

Hører man til dem, der ikke har lyst til at motionere i forenings- eller klubregi, og måske i det hele taget ikke har lyst til at dyrke en sportsgren, er der alligevel mange muligheder for at holde sig fysisk igang. En af de sundeste aktiviteter er raske gåture iblandet lidt trappegang. Det giver en god kondition og stimulerer bl.a. til styrkelse af muskel- og knoglevæv. Dette bør især kvinder være opmærksomme på, da brudstyrken i kvinders knogler aftager markant efter overgangsalderen, og for nogle udvikler sig til knogleskørhed. Er man ellers opmærksom på ikke at gøre livet alt for let for sig selv rent fysisk, men tager trappen istedet for elevatoren og cyklen i stedet for bilen er det også en god måde at holde sig i form på.

Uanset hvilken måde man vælger at motionere på, er det vigtigt at intensiteten er så høj, at man bliver forpustet og får sved på panden. Den fysiske aktivitet skal helst være så indgroet i dagligdagen at man ikke bliver inaktiv den dag motionsholdet stopper. For når man holder op med at træne - det gælder ung som gammel - vil både muskelstyrken og konditionen dale og dermed indskrænkes de fysiske handlemuligheder.

Så gør hverdagen “besværlig”! Det gør på lang sigt tilværelsen lettere.

God træning.

Dansk Arbejder Idrætsforbund, Idrættens Hus. Tlf. 43262381, www.dai-sport.dk

Pensionistidræt, Idrættens Hus. Tlf. 43262348