Nyheder

Lyse biler er mindre farlige.

Hvide og gule biler er sikrest

En ny spansk undersøgelse tyder på, at hvide og gule biler er mindre udsatte for alvorlige trafikuheld sammenlignet med andre bilfarver.

Forskerne understreger, at selvom både producenter og købere normalt fokuserer på helt andre faktorer, når der tales trafiksikkerhed, er der god grund til at overveje bilens farve, når det kommer til sikkerhed!

Det har længe været en generel opfattelse, at mørke biler er vanskeligere at se i trafikken. Alligevel er der forbavsende få undersøgelser, der inddrager bilers farve, når man undersøger risikoen for trafikuheld ?

Professor dr.med. Pablo Lardelli-Claret og kollegaerne fra det spanske universitet i Granada i Spanien sammenlignede statistikker over trafikuheld fra 1993-99. Forskerne sammenlignede hvide og gule biler, som var involveret i trafikuheld og fandt, at biler med lyse farver er mindre udsatte for såkaldte ”passiv involvering” i alvorlige trafikuheld.

Hvis de nye resultater kan tages for gode vare, er det sund logik, at skolebusser og udrykningskøretøjer males i lyse farver.

Kilde: Epidemiology 2002; 13:721-724