Nyheder

Kvinders alder spiller en rolle.

Ældre kvinder har nedsat fertilitet...

Ældre kvinder har sværere ved at blive gravide end deres yngre medsøstre. En ny undersøgelse tyder dog på, at alderen kun er en mindre faktor i forbindelse med kvinders fertilitet, der kun har betydning i nogle tilfælde.

For eksempel er sandsynligheden for graviditet hos ældre kvinder, der kunstigt får implanteret et befrugtet æg i livmoderen lavere end hos yngre kvinder.

Et andet problem hos ”ældre” kvinder helt ned i 30-års alderen er, at de simpelthen producerer færre æg end yngre kvinder gør. Samtidig er æggene hos de ældre kvinder af dårligere kvalitet og dermed mindre egnet til at blive befrugtet.

Professor dr.med. Bruce Shapiro fra Nevadas School of Medicine i staten Las Vegas i USA siger: ”Såfremt de ældre kvinder producerer tilstrækkeligt med æg i den rigtige kvalitet” er disse kvinders fertilitet stadig meget høj.

De fleste af disse undersøgelser er baseret på undersøgelser i forbindelse med kunstig befrugtning, hvor lægerne har mulighed for at sammenligne kvinder i forskellige aldre.

Kilde: Fetility and Sterility 2002;77:700-705