Nyheder

Janteknuserprisen til Slagelse

Årets iværksætterpris til Slagelse

Årets iværksætter i Vestjællands- og Storstrøms Amt er netop blevet kåret med ”Janteknuserprisen”. Amtsborgmesteren overrakte prisen til de nye janteknusere, de fire unge stiftere af sundhedscenteret ”Aktivt Velvære” i Slagelse.

Aktivt Velværes mål er at medvirke til at fremme danskernes sundhed på en helt ny og anderledes måde. Centeret rummer nemlig en klinik for fysioterapi, en ernæringsklinik, et motionscenter og en dertilhørende sundhedscafé under ét og samme tag. Denne tværfaglige kombination af specialister betyder en langt mere helhedsorienteret tilgang til forebyggelse og behandling af bl.a. skader, overvægt og de deraf følgende livsstilssygdomme.

At det netop blev Aktivt Velvære, der løb med årets pris, skyldes flere faktorer. Dels har lokalbefolkningen i allerhøjeste grad taget centeret til sig, og på baggrund heraf er det på kort tid lykkedes at skabe en solid og succesfuld forretning, og dels har de fire stiftere vist gå-på mod, ildhu og faglig gennemslagskraft.

Men samtidig viser konceptet bag sundhedscenteret store potentiale muligheder i forhold til at fremme folkesundheden, idet mange af centerets tiltag er som taget direkte ud af Regeringens nye folkesundhedsprogram for år 2002-2010, der netop lægger vægt på behovet for tværfaglighed, hvis sundhedsarbejdet skal effektiveres. Så de fremtidsmæssige aspekter bag etableringen af sundhedscenteret må også siges at være på plads.