Nyheder

Mangel på hjerner i Australien.

Hjernebank mangler hjerner!

Et universitet i Australien har netop iværksat en større kampagne i håbet på, at flere borgere har lyst til at donerer deres hjerner til den medicinske forskning.


Neurologer fra universitet i Sydney opfordrer både mennesker, der har levet et sundt liv, men også personer der gennem hele livet har røget tobak eller drukket alkohol om at melde sig som donorer.


Personer der ønsker at donerer deres hjerne til videnskabelig forskning i Australien efter deres død, kan klikke in på web-adressen www.braindonors.org.


Lederen af kampagnen, professor Clive Harper siger ”Årsagen til den utraditionelle fremgangsmåde er et ønske om at tiltrække så mange forskellige mennesker som muligt i forbindelse med forskningen af skizofreni og Parkinson”


Interesserede donorer vil blive opfordret til at deltage i en hukommelsestest og en sprogtest hver femte år, som en del af en generel helbredskontrol.


Drømmen er, at vi en dag vil råde over en såkaldt hjerne-bank, hvor vi omgående kan finde en egnet kontrolgruppe, når vi i fremtiden skal diagnosticerer og forsøge at helbrede f.eks. en 40-årig, der lider af skizofreni.


Sydneys hjerne-bank blev oprettet for mere end 16 år siden, men hidtil er der kun 230 personer, der har doneret deres hjerne til dette formål – en af dem er Clive Harper!


Til sammenligning råder Harwards hjerne-bank i USA over mere end 5.000 hjerner og der kommer ca. 300 nye til hvert år.



Kilde: Reuters april 2002