Nyheder

Ny vaccine mod meningitis redder liv.

Meningokok meningitis er en alvorlig sygdom

Der lanceres nu en ny vaccine mod meningitis serotype C i Danmark, som kan gives til børn fra de er to måneder gamle. Tidligere har man ikke kunnet vaccinere børn yngre end to år mod meningitis forårsaget af meningokok serotype C.

Den ny vaccine hedder NeisVac-C.Meningokok meningitis er en alvorlig sygdom, som kan være dødelig eller forårsage varige neurologiske skader. Alle kan få meningokok meningitis, men risikoen for at få sygdommen er størst op til to års alderen. De væsentligste symptomer er nakkestivhed og feber.Sidste år ramtes 160 personer i Danmark af meningokoksygdom - 15 personer døde. (Kilde: EPI-Nyt, uge 18 2001).

NeisVac-C er en af de mest effektive vacciner mod meningokok serotype C i dag. Dette påviste Peter Richmond fra Institute of Health i London i et studie publiceret i november 2000. Studiet foranstaltedes af det engelske sundhedsministerium. I Storbritannien begyndte man i slutningen af 1999 at vaccinere alle børn op til 18-års alderen. Den engelske indsats var en succes.

Vaccinationskampagnen har forhindret 50 dødsfald og 500 sygdomstilfælde alene i England. Også i Holland har man efter lokale sygdomsudbrud startet vaccination af børn.

Kilde: www.baxter.com