Nyheder

Hvad er naturlægemidler


Hvad siger lægemiddelstyrelsen...

Den danske lægemiddelstyrelse, som officielt godkender alle naturlægemider på det danske marked, benytter følgende definition af begrebet ”naturlægemidler”:

Naturlægemidler indeholder naturligt forekommende stoffer i koncentrationer, der ikke er væsentligt større end dem, hvori de forekommer i naturen.

Naturlægemidler er typisk fremstillet ud fra planteekstrakter eller pulveriserede plantedele, og naturlægemidler er kun til indtagelse gennem munden, til brug på huden eller til lokalt brug på slimhinder.

Alle naturlægemidler er godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Ved godkendelsen får hvert naturlægemiddel et nummer (MT nummer), der skal stå på etiketten.

Lægemiddelstyrelsen stiller krav til fremstillingen, til kvaliteten, til sikkerheden og til virkningen af produktet. Naturlægemidler må kun fremstilles på virksomheder, hvor der løbende føres tilsyn af lægemiddelmyndighederne.

Du kan læse mere om fremstilling oggodkendelse af naturlægemidler i august nummeret af sundheds- og lægemagasinet Liv&Krop (www.livogkrop.dk)

Af journalist Bjørn Falck Madsen



Links: www.dkma.dk