Nyheder

E-vitamin mod ledbetændelse.

Undersøgelserne hidtil kun udført på mus...

Franske forskere har fundet nye egenskaber hos E-vitamin. Forsøgene er hidtil kun udført på mus, men meget tyder på, at E-vitamin kan reducerer skader hos mus, der minder om ledbetændelse hos mennesker.

Nye undersøgelser forventes at afslører om E-vitamin fremover, vil kunne benyttes som terapeutisk middel mod forskellige former for menneskelige sygdomme.

E-vitaminet hjalp ikke direkte mod sygdomme hos musene, men forhindrede forskellige former for ledskader ifølge lederen af undersøgelsen dr.med. Michel De Bandt, fra universitetshospitalet Xavier Bichat i Paris.

Reumatisk arthritis er en form for ledbetændelse, hvor immunsystemet fejlagtigt tiltrækker belægninger omkring leddene, der medfører smerter, opsvulmede led og nedsat bevægelighed - med tiden nedbrydes leddene!

Michel De Bandt siger: ” De potentielle ledskader opstår formentligt på grund af såkaldt oxidaktivt stress (se også nyhed om C- og E-vitamin på denne side).

Patienter der lider af typiske reumatiske sygdomme, har også lavt blodindhold af antioxidanter som f.eks. C- og E-vitamin, der menes, at neutraliserer oxidaktivt stress.

Hidtil har der været gennemført forskellige undersøgelser med brug af antioxidanter til behandling af ledsygdomme, men resultaterne har været blandende.

Der er endnu ukendt hvordan eller hvorfor E-vitamin har en gavnlig effekt!

Kilde: Arthritis and Rheumatism 2002;46