Nyheder

Insulinpillen er her snart.

Israelske forskere har udviklet insulin som pille. Et israelsk hospital har som de første i verden udviklet en metode, hvormed man oralt kan overføre insulin til den menneskelige blodbane ved at spise en pille.

Hadassah Universitetshospitalet i Jerusalem oplyste tirsdag, at det er lykkedes forskerne at udvikle en metode, der kan forbedre tilværelsen for 135 millioner diabetikere verden over, der indtil i dag har måtte klare sig med insulinindsprøjtninger.

Forsøgene blev gennemført på 12 frivillige forsøgspersoner, der ikke lider af diabetes. Forsøgene viste spor af insulin i leveren og blodbanen mindre end 30 minutter efter indtagelse af de nye insulinpiller.

Den nye pille er udviklet af en farmakologisk virksomhed i New York kaldet Emisphere Technologies, Inc., der oplyser at de kliniske forsøg blev iværksat den 25. juni i både Israel og Holland. Forskerne forbereder nye test på voksne diabetikere inden længe, oplyser virksomheden.

Seniorforsker Dr. Miriam Kidron siger ”Størsteparten af dem der lider af diabetes er voksne mennesker. Desto ældre vi bliver, desto flere får sygdommen”.

Diabetes opstår når kroppen ikke selv kan producerer eller kontrollere de rette mængder af hormonet insulin, der regulerer kroppens blodsukker. Diabetes 2 – også kaldet ”gammelmandssukkersyge” – er den mest udbredte form for diabetes, hvor kroppen mister sin følsomhed overfor insulin, også kaldet insulinresistens.

Den nye insulinpille er udviklet for at forhindre insulinresistens (diabetes 2), der ofte kan kontrolleres ved hjælp af diæt og motion. Forskerne håber, at den nye insulinpille vil kunne forbedre tilstanden hos de mennesker, der lider af diabetes. Det forventes, at en tredjedel af alle diabetikere fortsat er nødsaget til at benytte insulinindsprøjtninger.

Såfremt de israelske myndigheder giver deres tilladelse, vil pillen snart blive testet på personer, der lider af diabetes type 1, også kaldet ungdomsdiabetes. Personer der lider af type 1, producerer ingen insulin og skal have insulinindsprøjtninger for at overleve.

Kilde: Reutes Health, 6. juli 2001