Nyheder

Støtte til forældrene

Feberkramper rammer omkring 2-5% af alle børn

Feberkramper rammer omkring 2-5% af alle børn i alderen seks måneder til fem år. For alle forældre er det en chokerende oplevelse at se sit barn ligge og krampe. Mange tror, at barnet er ved at dø imellem hænderne på dem. For det ser meget voldsomt ud. Men feberkramper er uskadelige, når de behandles korrekt. Men risikoen for at et barn får et fornyet anfald af feberkramper, når det først har fået et tilfælde, er 30-40%, men det afhænger både af genetiske og sociale forhold.

Når forældre møder første gang i børnemodtagelsen på sygehuset med deres barn der har haft kramper, er det vigtigt, at de får den rigtige støtte og information, så de ikke bliver unødigt bekymrede og ængstelige.

På Børneafdelingen på Amtssygehuset i Gentofte, har man gennemført et kvalitetsprojekt, der skal sikre, at forældrene får den optimale støtte og information.

I kvalitetsprojektet indgår en checkliste der ligger i barnets journal, og som skal sikre, at forældrene fx har fået recept på medicin, der forebygger kramper, udleveret, er informeret om forholdsregler ved et nyt feberanfald og krampeanfald samt om forældrene selv har redegjort for de nødvendige forholdsregler