Nyheder

Offentlig AIDS test i Tanzania.

Tanzanias oppositionsledere har valgt at offentliggøre deres personlige HIV/AIDS.

Tanzanias oppositionsledere valgte onsdag i denne uge, at tage et usædvanligt skridt og offentliggøre deres personlige HIV/AIDS test i de offentlige nyhedsmedier i landet. Initiativet skal ses som en opfordring til befolkningen i Tanzania om at følge de politiske lederes eksempel.

Det førende oppositionsparti Civic United Front (CUF) nationale formand professor Ibrahim Lipumba og generalsekretær Seif Shariff Ahmed blev sammen med andre politiske ledere testet på Mhumbili hospitalet, der er det største hospital i Dar Es Salaam i Tanzania.

Lipumba siger ”Uanset om resultatet af undersøgelserne er negative eller positive, vil vi sikre at befolkningen i Tanzania for kendskab til resultatet. På denne måde har vi udstedt en opfordring til andre politikere og hele befolkningen om at følge vores eksempel”.

Sidste år blev hele Tanzanias parlament opfordret til frivilligt at lade sig teste offentligt, men kun 40 ud af 100 medlemmer fulgte denne opfordring.

Ifølge Sundhedsministeriet i Tanzania lever tæt ved 2 mio. mennesker i alderen over 15 år med HIV. Hertil kommer spædbørn, der er født HIV-positive.

Kilde: Reuters Health, januar 2002