Nyheder

England sender læger hjem.

Lægeplan i England ser ud til at mislykkes

Den engelske regerings plan om at importere læger fra udlandet til at afhjælpe den akutte lægemangel i England, møder alvorlig modstand og er i fare for at mislykkes.

Det engelske lægetidsskrift ”The Health Services Journal” oplyser, at et tysk lægehold som ankom til England i juli måned og som skulle udfører 1.000 grå stær operationer i Birmingham, endnu ikke har udført én eneste operation.

Projektet har mødt kraftig modstand fra de lokale hospitaler og hospitals ambulatorier som hævder, at Birmingham slet ikke har lange ventelister for operation af grå stær.

Men meget tyder på, at de engelske læger som både arbejder på de offentlige hospitaler og samtidig har tilladelse til at udfører et vist antal operationer i deres private praksis, forsøger at beskytte deres egne interesser således, at de fortsat selv kan, udfører de mange operationer.

Den tyske cheflæge der leder det tyske lægehold og som også er direktør for det tyske firma German Medicine Net Hans Finck ønsker ikke at udtale sig, idet han henviser til, at disse påstand er fortrolige.

Den kritiske rapport omtaler også et hold franske øre- og halsspecialister, som ligeledes er rejst hjem fra Tauton i Sommerset i juli måned, fordi deres engelske sprogkundskaber ikke var gode nok. Også her er der mistanke om, at de lokale læger og hospitalsledere forsøger, at underminerer det engelske sundhedsministers plan.

Indtil nu er det kun lykkedes for tre udenlandske lægehold, at få udført de opgaver, som de var blevet bedt om at udføre.

Kilde: The Health Services Journal, september 2002