Nyheder

Humor beskytter måske mod hjertesygdomme

Humor kan have en beskyttende effekt overfor hjertesygdomme. Det mener Michael Miller, direktør for Center for præventiv kardiologi ved det Medicinske Center, University of Maryland. Han fremlagde resultaterne af en undersøgelse af humor hos 300 mennesker, hvoraf halvdelen havde problemer med hjertet. Resultatet af undersøgelse viste, at gruppen af mennesker med hjerteproblemer grinede mindre og havde sværere ved at genkende humoristiske situationer. Desuden reagerede de med mere vrede og fjendskab end gruppen af mennesker uden hjerteproblemer.

Undersøgelsen giver dog ikke noget endeligt svar på, om humor hjælper til at forhindre, at hjerteproblemer opstår eller om mennesker, der har problemer med hjertet, mister deres humoristiske evner som følge heraf.

Det spørgsmål vil være mere interessant, men også meget sværere at svare på” siger Dr. Rose Marie Robertson, hjertelæge ved Vanderbilt University og præsident for den Amerikanske Hjerteforening. Men Rose Marie Robertson understreger overfor Associated Press, at undersøgelsen fra Maryland understreger betydningen af de psykologiske sider af hjertesygdomme, og at patienternes psykiske tilstand skal tages alvorlig.

Kilde: Associated Press