Nyheder

Ringe behandling af allergi

Dårlig behandling mod bi- og hvepsestik

Mellem 50.000 og 100.000 danskere har allergi over for bi- og hvepsegift, og det kan være en særdeles alvorlig sag. Hvert år hjemsøges skadestuerne af omkring 10.000 danskere med abnorme symptomer efter at være blevet stukket. Omkring 1000 af dem bliver så syge, at de risikerer at dø, hvis de ikke bliver behandlet, og det sker for en til to danskere hver sommer.

Det er derfor vigtigt, at patienter, som får kraftige symptomer efter et insektstik, får den rigtige behandling, men ifølge speciallæger i allergiske sygdomme sker det for sjældent.

Derfor sender ALK-Abelló Danmark i disse dage et brev ud til samtlige skadestuer i landet for at sikre allergikerne den optimale behandling.

Patienter, som får kraftige symptomer på grund af insektgifte, bør altid blive testet for allergi.

Hvis symptomerne skyldes allergi, er allergivaccine den optimale behandling i langt de fleste tilfælde. Allergivaccine helbreder 95–100 % af patienterne, men alt for få bliver allergivaccineret, i forhold til speciallægernes anbefalinger, og tallet falder år for år. Sidste år gik små 300 patienter i behandling, i 2000 lå tallet på 360 og i 1999 knap 500. Det er en bekymrende udvikling.