Mænd fortæller ikke deres partner alt.

Kvinder er langt bedre til at fortælle sandheden!

En ny fransk psykologisk undersøgelse har netop afdækket mænds vaner, når det kommer til seksuelle sygdomme og deres partner. Resultaterne viste, at mænd og teenager drenge er langt dårligere til at oplyse deres seksuelle partner om seksuelt overførte sygdomme, end tilfældet er for kvinder!

Undersøgelsen viste, at 14% af alle mænd der har fået konstateret en seksuelt overført sygdom indenfor de seneste 5 år, ikke har fortalte deres partner om sygdommen. Til sammenligning var der kun tale om 2% for kvindernes vedkommende.

51% af alle teenager drenge havde ikke talt med deres partner om deres seksuelt overført sygdom, mens tallet for pigernes vedkommende var 9%.

Undersøgelsen viste også, at begge køn, uanset om de var voksne eller teenager, ikke havde fortalt tidligere partnere eller tilfældige seksuelle partnere om deres sygdom.

Undersøgelsen som er udført af Josiane Warszawski og Lena Meyer fra det franske forskningsinstitut INSERM viste også, at personer med seksuelle sygdomme som er lette at behandle, som f.eks. klamydia, gonorré og syfilis, var mindre tilbøjelig til at orienterer deres nuværende partner.

Partneroplysning er et meget vigtigt instrument til at begrænse og bekæmpe seksuelt overførte sygdomme og på den mådesikre en så tidlige behandling som muligt.

Lederne af undersøgelsen i Frankrig slår alarm og påpeger, at der hurtigst muligt bør udvikles nye metoder til at sikre den nødvendige partneroplysning – navnlig overfor kvindelige partnere.

Kvinderne er særligt udsat, såfremt de ikke informeres tidligt, fordi deres symptomer typisk ikke er særlig synlige modsat mænds symptomer.

Kvinderne er også udsat for langt større risiko i forbindelse med langtidskomplikationer som f.eks. underlivsbetændelse, nedsat fertilitet osv.

Kilde: Sexually Transmitted Infections, 2002;78